Общественици с апел към областния управител:Отворете движението от Детелината на смъртта към Пазара

Общественици от Кърджали излязоха с апел към областният управител Никола Чанев да бъде отворена улицата водеща от т.нар.Детелина на смъртта към Пазара и от там към ул.”Заводска”, която бе наскоро ремонтирана.Така ще бъде пренасочен част от трафика идващ от Хасково към кв.”Възрожденци” и ще бъде разтоварено движението по бул.”Беломорски”. Въпросът бе обсъден на заседание на ръководството на Обществения съвет към Общинския съвет на Кърджали. Членовете му бяха единодушни,че губернаторът трябва да посредничи пред Агенция  „Пътна инфраструктура” за облекчаване на трафика по „Беломорски”, който през летните месеци застрашава живота на кърджалийци. Те поискаха среща с областния управител за да изложат своите аргументи.

  Обществениците изразиха безпокойство, че обещаният от губернаторът ремонт на „Беломорски” не бе осъществен преди лятото. Апелират за заседание на Областната комисия по безопасност на движението, която да се заеме с казуса.

 Ръководството на Обществения съвет бе категорично,че градът се нуждае от нова транспортна схема, което пък е от компетенцията на Общинска администрация.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини