Община и общественици се разбраха:чистим заедно Кърджали на 20 април

Община и общественици се разбраха:чистим заедно Кърджали на 20 април. Пролетното почистване за пореден път е посветено на Деня на Земята. За да могат да се включат повече граждани е предвидено то да стане в събота. Това е втора поредна проява на Община Кърджали с Обществения съвет към Общинския съвет. Тази година амбицията е организацията да бъде по добра от миналогодишната. За всеобща акция в рамките на цялата община призовават учениците от експедиционните отряди към училищата „С.св.Кирил и Методий”,СУ”П.Р.Славейков” и Професионалната гимназия по икономика „Алеко Константинов”. По време на своите излети,те са потресени от боклука около туристическите ни обекти.Истинско бунище е около Каменната сватба,разказват учениците.

Съвместните действия бяха обсъдени снощи на заседание на ръководството на Обществения съвет. Ръководителят му Милан Миланов припомни, че миналата година пример в почистването на града дадоха служителите на Общинска администрация, общинските съветници,  работещите в Областна администрация. Работодателски организации и членуващи в тях фирми също откликнаха. Рамо дадоха и синдикатите.

  Тази година членове на ръководството на Обществения съвет се срещнаха с кмета инж.Хасан Азис и неговите заместници. Получихме уверение,че тази година организацията ще бъде по добра. Общината ще осигури чували, ръкавици и транспорт за извозване на сметта, каза Ангел Матушев от Туристическото дружество. Той е районирал Кърджали на седем зони. Очаква се общината да посочи отговорници за всяка от тях.

  Ръководителят на Обществения съвет Милан Миланов бе категоричен, че освен града , трябва да се почистят и селата.

  Членовете на ръководството на Обществения съвет бяха единодушни, че  в селата се хвърлят отпадъци безразборно. В акцията трябва да се привлекат и кметовете на населени места, за което е нужна заповед на кмета инж.Хасан Азис.

   Милан Миланов поиска мандат за разговори на контактна група с ръководството на общината и уточняване на подробностите по организацията на пролетното почистване. Взе се решение да се проведат срещи и с ръководствата на работодателските организации, Регионалното управление по образование и медиите за получаване на пълна подкрепа при провеждането на акцията по почистването на града.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини