ГЕРБ против Общественият съвет към местния парламент, градоначалникът го брани

Групата съветници на ПП ГЕРБ се обяви против Обществения съвет към местния парламент на последната му сесия. Председателят на групата Огнян Иванов изрази неудовлетворение от информацията за дейността на консултативния орган, като посочи, че е очаквал той да излезе с конкретни предложения за промени на наредби и правилници. Няма предложения по тези въпроси , направени в Общинския съвет, подчерта Огнян Иванов.

 Точно на обратното мнение бе кметът на Община Кърджали инж.Хасан Азис. Той бе категоричен, че не е от компетенцията на Обществения съвет да предлага промени на наредби и правилници, а да дава идеи и препоръки, които идват от гражданите. В момента Обществения съвет помага на Общинския съвет и Общинска администрация, подчерта градоначалника. Той посочи , че нашия Обществен съвет е добър пример за страната .

  Една от причините за разнобоя е това, че в информацията за дейността на Обществения съвет за неговата работа, представена пред общинските съветници не бяха спестени критични бележки към администрацията, както общинска така и държавна. Нещо повече от трибуната на Общинския съвет Милан Миланов отправи призив за спешен ремонт на „Беломорски”, с който да се ангажират кърджалийци в държавната власт.

   В отговор на изказванията, Милан Миланов посочи, че членовете на Обществения съвет работят безвъзмездно.Те винаги представяли становища на обществените обсъждания по актуални проблеми на общината. Изрази съжаление, че критиките на Обществения съвет се приемат политически.

  В подкрепа на консултативния орган и неговата работа се изказа и председателят на местния парламент Раиф Мустафа. Той посочи, че обществениците са провели десет заседания, в които са участвали членове на ръководството на Общинския съвет и Общинска администрация, включително и кмета инж.Хасан Азис. Той бе категоричен, че Обществения съвет никога не се е опитвал да дублира дейността на Общинския съвет.

  Председателят на групата съветници на БСП Милко Багдасаров , също даде рамо на обществениците. Той сподели, че има информация за работата на Обществените съвети в други областни центрове. Нашият се отличава с активност и безпристрастност в отстояването на мнението на гражданите,отбеляза Багдасаров. Той изрази персонална благодарност към Милан Миланов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Къ
    КЪРДЖАЛИЕЦ
    0 0
    07:47, 31 юли 2018
    какъв обществен съвет начело с най големия номенклатурчик и кариерист милан миланов.той е една удобна маша на кмета заа да си въртят далаверите по инициатива на този псевдосъвет.сами се измислят само и само до со приед прожекторите. и дай боже нянакъв дори и малък келепир.

Още новини

Последни новини