Кални реки заливат детска градина „Дъга“, майки и деца шляпат в мръсотия

    Кални реки заливат подстъпите към детска градина „Дъга“. Майки и деца шляпат в мръсотията два пъти на ден. Калта се носи в детското заведение въпреки волята на персонала. Това съобщиха за Кърджали бг вести родители. Те твърдят, че калта и мръсотията залели подстъпите към градината са остатъци от приключилия ремонт на съседното училище „П. Яворов“. Освен калта от строителите са останали и други следи, като натрошени тротоарни плочки и нарушен асфалт на улиците.

    Всички кални реки влизат в двора на детската градина. Вече два месеца строителите не си почистват площадката, алармират разтревожени родители.

    Ще припомним, че според Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Кърджали, това е задължение на строителната фирма. Чл. 11, ал. 1 гласи: Третирането и транспортирането на отпадъците и излишните земни маси при извършване на ново строителство и при разрушаване, реконструкция или текущ ремонт на сгради и съоръжения се извършват от притежателите на отпадъците, от изпълнителя на строителството или разрушаването или от друго лице въз основа на писмен договор.

    Според чл. 34 от същата наредба: Контролната дейност по тази наредба се осъществява от упълномощени със заповед на кмета на общината длъжностни лица, които съставят предписания със задължителен срок за отстраняване на нарушенията и/или актове на нарушителите.

    Глобите са от 50 до 500 лева.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини