ДПС-Кърджали: Предпразничното разделение е патент на ГЕРБ!

По повод публичния дебат за номинирането на почетен гражданин на Кърджали ОбС на ДПС излезе с позиция,която публикуваме дословно:

За ГЕРБ става традиция да разделя и противопоставя кърджалийци в навечерието на Деня на Кърджали. Този път колегите надминаха себе си, огласявайки позиция, изпълнена с омраза, обиди и груби квалификации.Явно са си изпуснали нервите след  провала на  замисъла им да използват за лични и партийни цели имената и биографиите на доказани кърджалийци.
В писанието  си колегите от ГЕРБ  наричат членовете и симпатизантите на ДПС „цървули“, местната власт, избрана пряко от народа – „самозабравили се местни велможи“.                                      Град Кърджали е наречен -  „град от хашлаци“. По-обидна квалификация към кърджалийци до този момент никой не е отправял.   Явно по примера  на вожда на ГЕРБ, който нарече българите  „лош материал“ , местните гербери  слагат под общ знаменател всички  кърджалийци – „град от хашлаци“.Само не става ясно това оценка за кърджалийци ли е или е  самооценка - нали   и вие живеете в този град!? ГЕРБ ще трябва да намери отговор на този въпрос и да каже – хашлаци ли са всички кърджалийци?

Позицията на ГЕРБ е пълна с лъжи по адрес на кмета на общината инж.Хасан Азис и съветниците от ДПС.  Явно в ГЕРБ четат Библията както дявола Евангелието.  А една от истините във вечната книга – Библията, гласи“ Който сее вятър - жъне бури“ Осия 8:7.
Нито кметът, нито един съветник от ДПС не си е  позволил  нито да дава оценка, нито да злоупотребява с името на  номинираните  за почетен гражданин от областния управител Никола Чанев. Това прави именно г-н Чанев, който за втора поредна година  предлага почетни граждани като част от предизборната си кампания за кмет на общината  и използвайки имената и биографиите на известни кърджалийци за лични и партийни цели.
Съпартийците му от ГЕРБ  оспорват правото на Общинския съвет, който е орган на местното самоуправление и се избира пряко от гражданите да взима решения по  казуси, касаещи Кърджали.Недоумение буди стилът и тонът в позицията на ГЕРБ. Изпълнена с груби квалификации и оценки за работата на общината и ОбС, поставяща на риск и изпитание институциите и обществото.Оценка на общинското управление може да дава само  Избирателят, който четири пъти  подкрепи на местни избори  кмета инж.Хасан Азис /като на последните местни избори тази подкрепа достигна 60 на сто от гласовете /, а ДПС за пореден път спечели мнозинство в ОбС.
С много усилия години наред работихме, за да наложим името на  град  Кърджали като столица на толерантността. Колеги от ГЕРБ, недейте с лека ръка разрушава този имидж на общия ни дом, само затова, че се е провалило едно ваше предизборно партийно  мероприятие!.Не злоупотребявайте, използвайки  името и авторитета на кърджалийци, за чиито дела и постижения  вие нямате никакъв принос! Празникът ще мине, но ние ще  продължим да работим и живеем заедно в нашия европейски град, а не в „града от хашлаци“, в който се опитвате да ни превърнете. 

ОбС на ДПС-Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини