Общинският съветник Божидар Стоянов: ДПС потъпква безцеремонно правилници и наредби за почетните граждани!

Изключително съм възмутен от взетото вчера решение по повод номинациите за почетен гражданин. За втора поведна година кандидатури, които отговарят на всички изисквания, биват отхвърлени еднолично от кмета на община Кърджали и групата съветници от ДПС. За втора поредна година се получава един опасен прецедент, с който се потъпкват най-нагло и безцеремонно общинските правилници и наредби.
Миналата година беше обявена за „нулева“ от колегите от мнозинството. По този начин се въведе един термин, отсъстващ в разпоредбите на общинския съвет. Името на един многоуважаван специалист, посветил живота си в служба на здравеопазването в региона, се употреби личните битки на едно провалило се местно управление.
Днес отново сме свидетели на същото отнощение към заслужили дейци от сферата на културата и здравеопазването от страна на кмета и неговото обкръжение...
Д-р Овчарова е основател и ръководител на очното отделение на болницата. Г-жа Текелиева, е педагог, дългогодишен директор на Държавния театър „Димитър Димов“, носител на орден „Св.Св. Кирил и Методий“, първа, втора и трета степен. 
Две жени, постигнали толкова много в сферите, в които са отдали своя живот! Две личности, чиито имена обединяват всички, които са се докоснали до тяхната дейност през годините!
Може би именно това е разделителната линия между тях от една страна и градоначалника от друга. Докато едните са създавали и са оставили след себе си толкова много неща за идните поколения, тези които днес се осмелиха да отхвъврлят техните кандидатури, няма да бъдат запомнени с нищо положително и градивно! Благодарение на своята управленска немощ, направиха така, че да обединят всички мислещи хора и представители на различни политически партии срещу себе си!
Жалко, напът е да се провали един напълно заслужен жест на признание за хора, заслужили отличието „Почетен гражданин на община Кърджали“! Няма как техните имена да бъдат обезценени. По никакъв начин това няма да се отрази и на техния авторитет. Напротив, техните биографии ще изпъкнат още по-ярко на фона на тези жалки опити за политиканстване!
Божидар Стоянов,общински съветник

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини