Да спориш с жена, си е истинско изкуство. Особено ако сте влюбен в нея! Дамите мигат да бъдат много емоционални и пропорционално на емоциите си инатливи и непреклонни. На практика доста трудно се печели аргумент с ядосана жена, изискват се специални умения и трикове.

Предоставяме ви няколко „жокера“, които могат да ви влязат в употреба при спор с половинката и дори излезете като победител от него:

1. Използвайте думите ѝ срещу нея

В яда си дамите са доста експресивни. Тя може да му отпусне края и да пусне няколко интересни сравнения или преувеличени фрази. Тогава просто повторете думите ѝ обидено и с интонация. „Току-що неандерталец ли ме нарече? Аз ли съм неандерталец?“ , така неусетно, вкопчени в една дума, ще обърнете тона на разговора и тя ще премине в отбрана.

2. Вменете ѝ чувство за вина

Колкото и да са емоционални, жените изпитват съчувствие и имат силна съвест. Когато тя започне да вика и да ви нарежда, изчакайте да си излее целия гняв, докато не прегракне. След това с навлажнени очи ѝ кажете, че никой никога не ви е карал да се чувствате толкова жалък и нищожен и сте толкова наранен от цялата тази тирада, че дори не можете да продължите разговора, защото сърцето ви боли от мъка. След това не пропускайте да ѝ кажете, че тя е най-важното нещо в живота ви и вие не можете да живеете без нея и затова като се успокоите, ще направите всичко, което иска.

3. Признайте си вина

Тя се е подготвила за битка, защото смята, че вие ще се отбранявате. Вероятно тя би постъпила така, ако беше на ваше място. Изненадайте я! Признайте вината си и вместо да се отбранявате, примирено се съгласявайте с всичко. Така тя няма да има за какво да спори, тъй като на практика вие уважавате и признавате мнението ѝ.

4. Потушете гнева ѝ

Доказано близостта между двама души, които не са безразлични един към друг, повишава допамина в тялото (хормонът на щастието). Когато изпадне в ярост изненадващо я гушнете, стиснете я силно поне няколко минути и ще видите как ще се успокои без дори сама да го осъзнава. Запомнете: Това работи, ако я хванете изненадващо. Ако решите да ѝ го предложите като опция, ще ви отсвири, все пак се готви за спор.

5. Пълно мълчание

Това е нещото, което никоя жена не може да понесе. Но не може и да пребори. Когато тя говори, кърши ръце, повишава тон, удря ви под кръста – мълчете и я гледайте право в очите. Каквото и да прави, не реагирайте. Накрая станете, обърнете се и си тръгнете.