"Калашников" представи антропоморфен робот (видео)

В навечерието на международното изложение "Армия 2018" лично генералният директор на "Калшников" Владимир Дмитриев  представи последните новости в парка "Патриот" край Москва.

Сред тях е концептуалният модел на "антропоморфен робот", който не трябва да сравнявате с крачещите канонерки от "Междузвездни войни". Социалните мрежи веднага реагираха и с ентусиазъм пускат шегички за сметка на ходещия управляем комплекс. "Някой е прекалил с гледането на Робокоп", пише потребител.

Руският концерн демонстрира пред журналисти тежащия 4.5 тона "Игорьок" (умалително от Игор - бел. ред.), без да дава повече информация за техническите му характеристики и функционалност. Впоследстие от концерна опровергаха името, което изглежда е дадено на робота от руските медии или в социалните мрежи, така че и за него липсва информация.

За първи път бе показан цивилен елекрически мотор Urban Moto (UM-1) с олекотена версия LM-1 и вариант за специален терен SM-1. 

Друга новост е 650-килограмовият електрически кросоувър в два варианта - двуместен UV-1 и четириместен UV-2. Скоростта е ограничена до 40 км/ч , а с едно зареждане електромобилът ще изминава до 100 км.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини