„Аз съм българче“ рецитираха в хор славейковци

За осма поредна година в двора на СУ „Петко Рачов Славейков“ се проведе инициативата на Академика.бг и Министерството на образованието и науката за едновременно рецитиране на стихотворението „Аз съм българче“.

И тази година точно в 10 ч сутринта бе открито тържеството, посветено на Международния ден на детето. Третокласници откриха събитието с песента „Обичам те, България“ и вдъхновиха изпълнилите двора малчугани с рефрена „Моя България, моя страна, моя прекрасна родна земя“. След тях избрани четвъртокласници рецитираха строфо по строфа „Аз съм българче“, а присъстващите малки и големи повтаряха с патос.

Облечени с униформи, носии и трикольорни елементи, учениците от начален етап присъстваха с желание на тържеството, въпреки че всъщност от днес вече са във ваканция. Много родители също уважиха училищния празник.

Малките водещи дадоха думата на директора Милко Багдасаров, който имаше „тежката“ задача на награди множество изявили се ученици от начален етап на обучение. В поздравлението си той открои първокласниците-отличници, които тази година са 107 на брой и доказват, че СУ „Петко Рачов Славейков“ е „училище за шампиони“.

Освен индивидуални награди, директорът връчи и много колективни – на спортните отбори – победители на различни нива, на изявилите се в училищни надпревари класове, на клубовете -отличници по проекти.

И на празник като на празник, събитието „Аз съм българче“ бе съпроводено с програма от песни, танци, много смях, лакомства и балони с цветовете на националния флаг, които полетяха в небето заедно с посланията на децата на „Славейков“.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини