Хоспис „Добролюбие” отбеляза десет години хуманизъм

През октомври тази година се навършват 10 години от институциализирането на Хоспис“Добролюбие“, като дъщерно дружество на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“АД.            Хосписът е изграден по проект на Програма ФАР.

Във връзка с юбилея екипа на хосписа ще организира редица инициативи, в които ще участват пациенти и техните семейства, партниращи на лечебното заведения организации, граждани, медии и др.

Днес стартираме с инициативата „Сготви за баба“. В тази инициатива ще се включат различни организации. На професионалните празници на различните  гилдии/лекари, журналисти, художници, полицаи, учители, строители, хотелиери  и т.н./ ще се готвят ястия за пациентите  на хосписа.  Гозбите ще се приготвят от представители на съответната професионална организация. Първата проява е със съсловната организация на Професионалистите по здравни грижи. Председателят на регионалната структурана БАПЗГ Росица Генчева се слави като изкусен кулинар и ще вдигне високо летвата за следващите участници в инициативата. Професионална готварска печка осигури  „ИмерисМинералс България“ АД/Бентонит/. Дарител пожелал анонимност  осигурява продуктите за днешната гозба – Телешко варено.

До края на октомври 2018г.ще се организират и инициативи свързани с проблемите на възрастните хора, както и  проблемите на институциите полагащи  грижи за тях.

     Ще има мероприятия свързаниблаготворителната дейност на арт галерия „Милосърдие“, която е разположена в хосписа. 

Ще се опитаме да привлечем доброволци за морална и  духовна подкрепа на пациентите. Доброволци от общността ще могат да поемат някои дейности извършвани в лечебното заведение, като: Четене на книги, извеждане на пациент на разходка, разговори, развлекателни занимания и др. Желаещите да подкрепят инициативата да се обадят в администрацията на хосписа на тел. 0361/68306.

Това съобщиха от ръководството на хосписа.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини