С „Ботевско каре” и композицията „Вода”отбелязваме 24 май пред Паметника на Освободителите

Изображение 1 от 2

    С „Ботевско каре” и композицията „Вода” отбелязваме Деня на славянската писменост и българската просвета 24 май пред Паметника на Освободителите. И тази година един от гвоздеите на честванията са изпълненията на гвардейците от Езиковата гимназия и мажоретните състави от „Отец Паисий”.

     Гвардейците ще представят под звуците на Ботевия марш „Ботевско каре”, което ще изпълнят , развявайки националните трибагреници. Уникално изпълнение под звуците на композицията „Вода” на Стунджи и Елица ще покажат двата мажоретни състава на СУ„Отец Паисий” заедно с мажоретки и фолклорна формация от СУ„П.Р.Славейков”.

    Това научи за Кърджали бг вести от ръководството на съставите.

    Вечерта на 24 май мажоретките от „Отец Паисий” ще играят в комплекс „Арпезос” за своите съученици-абитуриенти. Те ще изпратят своята капитанка Христина Димитрова с два танца. Димитрова е мажоретка неотлъчно от 1 до 12 клас.

     На 25 май по покана на общината нашите гвардейци ще бъдат в Казанлък заедно с фанфарния състав на Езиковата гимназия. Те ще водят дефилето на фестивал на духовите оркестри и мажоретните състави. Ще открият фестивала с 15-минутна програма.

     На 3 юни гвардейците ни отново ще са в Казанлък.Този път ще открият на площада Празника на Розата. И отново ще водят дефилето. Това ще стане в присъствието на президента Румен Радев и сто хиляди гости от страната.

      Гвардейци и мажоретки ще имат и международни изяви. На 17 юли те заминават за Париж на силния международен фестивал на танцовото изкуство, където мерят сили състави от цяла Европа. Има и трупи от цял свят. Организаторите предвиждат нашите деца да разгледат забележителностите на града и да направят разходка с корабче по Сена.

      Ръководството на съставите благодари на кмета на.Община Кърджали за подкрепато, която ще позволи нашите деца да пътуват по спокойно , с възможност на две нощувки в едната и в другата посока.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини