Деца в неравностойно положение в Кърджали получиха дарение, ще имат нови дрехи за море

Изображение 1 от 5

    Деца в неравностойно положение получиха дарение , ще имат нови дрехи за море. В присъствието на зам.-кметът на община Кърджали Веселина Тихомирова , общественикът Байрам Юсеин направи дарение от пълен комплект нови дрехи на децата в Защитеното жилище за деца с умствена изостаналост в кв.”Байкал”. Те получиха ризи, блузи, панталони, колани. С новите дрехи децата ще отидат на море, осигурено от община Кърджали. Общо 8 деца живеят в защитеното жилище. Комплектите с дрехи им бяха връчени от Веселина Тихомирова. Тя им обеща, че това лято те ще могат да почиват на Равда. И тъй като досега са получавали дарения предимно от спортни облекла, които са по удобни за пребиваването им в жилището, сега ще имат възможност да са модерно облечени с нови дрехи за летуването.

      Децата получиха и 8 плюшени играчки. Всеки си избра по една, като обеща да се грижи за нея. Първото кръстено мишле, бе наречено Миро.

      Ерсин покани Байрам Юсеин в стаята си. На стената бяха закачени два големи фотоса на самолети.Ерсин не може да говори но показал с ръце на кмета инж.Хасан Азис, че иска да стане пилот. Градоначалникът веднага поръчал два фотоса в рамки за стаята на момчето.

      Байрам Юсеин сподели, че прави това дарение за хаир по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Байрям Юсеин заяви за Кърджали бг вести, че не иска да дели децата в неравностойно положение. Затова прави дарения и на децата от центровете за настаняване от семеен тип.

     Дарителят , заедно със експертът от общината Ели Миткова посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на Пазара. Тук се грижат за 7 момчета и 6 момичета. И тук децата получиха пълен комплект нови дрехи. Мерките им бяха взети предварително и всеки получи личния си комплект. Подобно дарение тук не бяха получавали.Най-доволна остана малката Габи.

      Във Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания във Веселчане комплекти получиха 4 момчета и 8 момичета.Те посрещнаха с бурна радост и прегръдки гостите. Бяха приготвили рисунки ,които връчиха на чаканите с нетърпение посетители. Тук най-емоционална бе Айше,която много искаше да се снима с дарителя Байрам Юсеин.И тук такъв комплект от дрехи не е получаван.

      Радушно бе посрещането и в Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в кв.Гледка.Тук в очакване бяха 8 момчета и 5 момичета. Директорката Албена Борисова подчерта, че дарителят знае всичко, което се случва в квартала, защото живее в него. Затова и знае нуждите на децата в центъра.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини