Областната структура на ДПС в Кърджали отбеляза 28-години от учредяването си

„България има нужда от ДПС. Тези 28 години го показаха и доказаха. Предстоят ни още много битки, още много години заедно, много по 28, защото имаме ценности, които отстояваме”. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на честването по повод 28-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. Той предаде на кърджалийската организация на Движението специалните поздрави от почетния председател на ДПС

д-р Ахмед Доган.

„Това, което успяхме да постигнем през 2017 година е съхраняването и отстояването на ценностите, толерантността, единството и заедността. Това е най-големият ни успех. А

политикът за 2017 година е избирателят на ДПС. Това го постигнахме заедно, но трябва да си вземем своя урок. Защо? Преди 28 години беше много трудно. Бяха много страшни времена, но тогава благодарение на нашите учредители беше създадено ДПС, партия на толерантността, единството и заедността”, заяви още председателя. Той подчерта, че ДПС не е партия на разединението и 28 години продължава по своя верен път. „И в Млечино, и в Могиляне, и в Момчилград по време на възпоменателните митинги казахме, че който е с чисто сърце, сам ще намери верния път. При наси под нашето знаме има място за всеки. Но лицемерите с двойни лица, никога в живота си няма да могат да намерят верния път. Никога няма да бъдат доволни. Какво щастие е за нас, че сме силни и единни ”, отбеляза лидерът на ДПС.

Над 500 души – основатели на партията, репресирани, представители на общински и областни структури, бивши регионални директори, кметове на общини, председатели на общински съвети на ДПС, младежките организации и женските структури на Движението се включиха в отбелязването на годишнината. Събитието се проведе в хотел „Арпезос”, а организатор бе Областният съвет на ДПС.

Сред официалните гости бяха още зам.-председателят на Народното събрание Нигяр Джафер, зам.председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и инж. Хасан Азис, членовете на ЦОБ Ердинч Хайрула  и Четин Казак, евродепутатът Неджми Али, народните представители Адлен Шевкед, Ерол Мехмед и Хайри Садъков. Тук бяха още народните представители от предишните мандати на Народното събрание Ремзи Осман, Салиха Емин, Мустафа Ахмед, Айхан Етем, представителят на ДПС в Истанбул Фахри Ватансевер.

От името на парламентарната група на ДПС в 44-ото Народно събрание зам.председателят на Народното събрание  Нигяр Джафер поздрави всички присъстващи по повод 28-годишнината от учредяването на Областната структура на ДПС в Кърджали. „За мен е чест да бъда ваш гост. За съжаление в Народното събрание не се градят мостове, а езикът на омразата е станал основен език. Казвам го с болка, защото след 28 години на демокрацията в България, във властта участват крайни националисти. И отново,когато се лее езикът на омразата, ДПС трябва да бъде оная толерантна партия, която да всява разум“, заяви Нигяр Джафер.

„ДПС има един много важен исторически измерител на своето постижение не само в националната история, но и на Балканите и в Европа, а това е свързано с нашата представителност. ДПС е представител на нашата общност. Няма политическа партия унас, която да се развива на базата на жертвите, дадени за човешките права. За това ДПС има минало, има това настояще и за това, ще има своето гарантирано бъдеще”, заяви в своето приветствие зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини