Активът на ДПС в Кърджалийско се събра в Джебел на третия ден на Курбан Байрама

„Вече 28 години ДПС е общ дом за мюсюлмани и християни. В нашата партия има място за всеки човек . Тук всеки един може да остане с отговорност. Всички са добре дошли под покрива на нашата партия“. Това заяви в Джебел зам.-председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис. Днес активът на ДПС от област Кърджали се събра в местния ресторант „Естер“, където подобаващо отбеляза най-големият мюсюлмански празник Курбан Байрам. Този път домакин на събитието беше Общинският съвет на партията в Джебел. 
Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народният представител и член на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, народните представители от кърджалийския многомандатен район Адлен Шефкед и Ерол Мехмед, евродепутатът Неджми Али, кметове на общини, председатели на ОбС на ДПС от областта и на законодателните органи, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места. Тук бяха още председателят на репресираните в Момчилград Мехмедали Рамадан, политическите репресирани от Момчилград Али Юмер, Алиосман Осман, Мустафа Далкълъч, както и Сюлейман Емин от Бенковски. Тук бяха още председателят на фондация „Политически репресирани” от областта Халил Расим, бившият омбудстман на Кърджали Хакиф Емин, бившите народни представители Салиха Емин, Мустафа Ахмед и Айхан Етем.
Гостите бяха посрещнати от членовете на местния Общински съвет на ДПС, Младежко ДПС, общински съветници от местния парламент, начело с общинския лидер на ДПС в Джебел Хюсеин Мустафа и председателя на общинския съвет Сейфи Мехмедали.
Зам.-председателя на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ. „Единствената цел на тези събития е да дадем посланието за единство и неделимост на нашата партия. Да бъдем заедно и единни в този дълъг и труден път”, заяви инж. Хасан Азис.
От името на парламентарната група на ДПС в Народното събрание депутатът Ерол Мехмед поздрави основателите, репресираните и актива на Движението в областта по повод най-големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Той подчерта, че ДПС е едно сплотено семейство. „Споделеният празник ни носи истинска радост и ни дава допълнителна увереност, че вървим единни по своя верен път“, заяви Ерол Мехмед.
Общинският лидер на ДПС в Джебел Хюсеин Мустафа заяви, че е удоволствие за Общинския съвет на Движението в Джебел да бъде домакин на тази традиционна среща.Той също поздрави всички присъстващи по случай Свещения празник Курбан Байрам, като пожела много здраве, щастие и благоденствие.
По време на събитието бе почетена паметта на всички тези, които вече ги няма сред нас, а в миналото са били заедно на това традиционно събиране. Отслужена бе и дуа (молитва) за здраве и берекет от бившия главен мюфтия Фикри Сали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини