Лекарският съюз настоява за персонална отговорност при злоупотреба с лекарства

Българският лекарски съюз излезе с позиция относно казус около нелегалната търговия с лекарствени продукти и неефективния контрол върху търговската политика в сектора. В нея се настоява всеки, позволил си да злоупотребява с публични средства, да понесе персонална законова отговорност за действията си.

Съсловната организация се надява, че след реализиране на проверки по случая и уличаването на виновниците, участвали в нелегалните схеми за износ на лекарства, техните имена ще бъдат съобщени публично. Само така ще се избегне уронването на авторитета на лекарското съсловие заради поставянето в момента на всички медици под общ знаменател, се казва в позицията.

„Тиражирането на послания, които навеждат на мисълта за колективна вина на лекарите и участието им в „схеми“, излишно нагнетяват напрежението в сектора и влошават отношенията между лекар и пациент, които са достатъчно усложнени в последните години, поради хроничното недофинансиране на сектора и условията на труд, в които са принудени да работят медицинските специалисти.”, категорични са лекарите от Съюза.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини