Алековци представиха мобилно приложение по проект “Компас на счетоводителя” в Гърция

През месец ноември учители и ученици от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ взеха участие в учебна, преподавателска и обучителна дейност по проект по програма „Еразъм+”, КД2 „Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики”, Децентрализирана дейност „Стратегически партньорства” в сферата на професионалното образование и обучение (ПОО). Мобилността се проведе в град Кавала, Гърция, където взеха участие учители и ученици от четирите страни партньори – България, Италия, Турция и Гърция. На срещата бе представено и приложено на практика мобилното приложение “E-count your English”, което бе разработено със средства от програмата по проекта THE COMPASS OF THE ACCOUNTANT (Компас на счетоводителя) от Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ и се явява вторият интелектуален продукт по проекта. Приложението включва 1000 думи и специализирана лексика в областта на счетоводството преведена на 5 езика, които са езиците на страните участнички в проекта и английски език. Тъй като има общо мнение, че младото поколение е пристрастено към мобилните телефони и приложения, училищната политика се променя всяка година, за да се справи с този проблем. Вярваме, че ако включим мобилни приложения във и извън класната стая, ще можем да превърнем слабостта в сила. Учениците ще имат безплатен достъп и възможност да свалят и използват приложението от телефоните и таблетите си. То би могло да бъде полезно не само на ученици, обучавани в икономически дисциплини, да обогатят своите знания на английски език, но също така и за студенти, продължаващи своето образование в тази област.

Учителите, участвали в учебната, преподавателска и обучителна дейност, бяха запознати с възможностите за използване на инструментите на Web 2.0 в класната стая. Запознаването с безплатните онлайн инструменти ще даде възможност на учители и ученици да развият ценни комуникативни умения в средата на 21. век. След това обучение учителите ще се стремят да използват инструментите на уеб 2.0 в техните класни стаи и да бъдат по-активни в технологиите.
Освен с натрупан опит и обмен на добри практики всички се завърнаха от срещата не само удовлетворени от свършената работа, но и щастливи с осъществяването на нови контакти и нови приятелства.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини