Безопасност на пътя изучаваха славейковци със служител на „Пътна полиция“

Две събития ознаменуваха деня за учениците от начален етап на обучение в най-голямото кърджалийско училище – срещи, които са важни за израстването на малчуганите.

Учениците от третите класове на СУ „Петко Рачов Славейков“ бяха аудиторията на полицая Росен Пеев от „Пътна полиция“, който проведе занятия с тях с цел запознаването им с правилата за безопасно движение по пътищата. Обърна им особено внимание за движението им като велосипедисти, играта с топка.на улицата, возенето им в автомобилите на родителите им, слизането и качването им в автобус или кола и движението им през нощта през улиците. Децата с готовност отговаряха на въпросите на пътния полицай, а с още по-голямо удоволствие и активност му зададоха много въпроси от своя страна - за униформата им, как хващат нарушителите на пътя, как учениците могат да уведомяват полицията, ако забележат нещо нередно. Малчуганите разказаха много лични случки, преживени на пътя, благодарение на които са се научили сами да се пазят.

В същия ден по съвместна инициатива на ръководството на СУ „П. Р. Славейков“ и госпожа Красимира Калинова - директор на ДГ „Райна Княгиня“ се осъществи среща между учителките и родителите на децата от четвъртите групи в детската градина с учителите от екипа преподаватели за първи клас от СУ ,П.Р.Славейков“ за учебната 2018/2019 г. Бъдещите първокласници посетиха учебните часове на четвъртокласниците в„училището за шампиони“. Всички заедно изпяха химна на Република България и се поздравиха един друг с изучени училищни песни.Най-забавно за гостите беше да седнат на столовете на учениците и да се снимат с тях пред коледните украси на стаите. На въпроса на заместник-директора г-жа Маргарита Демирева дали им е харесало в училището бъдещите първокласници отговориха утвърдително с широки усмивки и пламък в очите. Учителките, които догодина ще бъдат с първокласниците благодариха на учителките от детската градина за добрата подготовка в академично и артистично отношение, която традиционно дават на възпитаниците си. Срещите завършиха с покана за продължение на съвместните дейности.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини