Районна прокуратура-Момчилград внесе обвинителен акт спрямо мъж, управлявал автомобил с фалшива книжка

Районна прокуратура-Момчилград внесе в съда обвинителен акт спрямо Христо С., на 38 г., за това, че съзнателно се ползвал от неистински официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство на Република Гърция, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 във  връзка с чл. 308 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Христо С. не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство. От години той живеел и работел в Република Гърция, остров Крит. Там чрез свой познат се свързал с гръцки гражданин, неустановен по делото, който му предложил да му изготви и предостави шофьорска книжка, като за услугата  трябвало да плати 1 800 евро. Обвиняемият Христо С. дал на непознатото лице 1 800 евро, като след около месец и половина получил свидетелство за управление на моторно превозно средство, валидно до април 2028 г.  

На 2 октомври 2017 г. обвиняемият Христо С. управлявал лек автомобил, марка „Ситроен“, като при влизане от Гърция в България, на трасе „Вход“ на ГКПП-Маказа, бил спрян за проверка от служители на Граничен полицейски участък – Момчилград. Те  установили, че представената шофьорска книжка е неистинска, каквото е и заключението на изготвената по делото съдебно-техническа експертиза. Христо С. се е признал за виновен по предявеното му обвинение. Предстои Районен съд-Момчилград да насрочи заседание по  делото.

Това съобщиха от Пресцентъра  на Апелативна прокуратура-Пловдив

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини