Пенсионер мами полицаи с книжка-менте, задържат го

За използване на фалшива шофьорска книжка 70-годишен е задържан в РУ-Ардино. Водачът управлявал собствения си лек автомобил „Опел“ и бил спрян за проверка на 9 февруари около 15,30 часа в село Чубрика. При направена справка се оказало, че представеното от него свидетелство за правоуправление е неистинско. По случая е образувано досъдебно производство по чл.316 във връзка с чл.308 от Наказателния кодекс и работата продължава разследващ полицай.

23-годишен управлявал автомобил след употреба на наркотично вещество, установили полицаи от РУ-Кърджали. Мъжът се придвижвал с „Фолксваген“ и бил спрян за проверка на 8 февруари на бул.“Беломорски“ в областния град малко след 20 часа. Тестът за наркотици отчел положителен резултат. Взета е кръвна проба за анализ. Шофьорът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

410 моторни превозни средства са били проверени на териториите на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Джебел през последната седмица. Констатирани са 64 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 20 акта и 44 фиша. Установени са 321 случая на движение с превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

 Спасителен екип от службата в Кърджали оказал помощ за спасяването на бедстващ мъж в чернооченското село Душка. Екип на същата служба загасил запалени отпадъци в контейнер в областния град след подаден сигнал на 7 февруари около 22 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини