Изселник пробутва на катаджиите турска книжка-менте в Кърджали, производството на фалшиви тапии нараства

44-годишен е задържан в РУ-Кърджали за използване на фалшива шофьорска книжка, издадена в Турция. Мъжът се движил с „Опел“ и бил спрян за проверка на ул.““Републиканска“ в областния център вчера около 15 часа. Служителите на реда забелязали, че бланката на документа не отговаря на официалните образци. По случая е образувано бързо производство по чл.316, във връзка с чл.308, ал.2 от Наказателния кодекс за съзнателно използване на неистински официален документ. Работата продължава разследващ полицай.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство за използване на неистински официален документ. 40-годишен представил пред институция диплома за завършено средно образование, която се оказала фалшива. Разследващ полицай продължава изясняването на случая в хода но досъдебното производство.

С постановление на Районната прокуратура в РУ-Кърджали е образувано досъдебно производство по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс за измама. По първоначални данни 30-годишен превел 12000 долара на фирма, за да закупи по интернет от Великобритания машина. Няколко месеца по-късно купувачът не е получил доставка на поръчаната техника и не са върнати парите му. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Тожва съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини