Генерален план за организация на движението в Кърджали ще бъде изработен спешно

Генерален план за организацията на движението в Кърджали ще бъде изработен спешно. Това се налага поради въвеждането на Синя зона, което ще стане до края на годината. Той ще определи кои улици ще бъдат отворени и кои затворени за движение. Това съобщи за Кърджали бг вести председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа. Той посочи, че най-вероятно задачата ще бъде възложена на същата фирма, която в момента изготвя проекта за Синята зона.

  Идейният и работен проект на Синята зона се изработват от софийската фирма „План концепт”. Тя ще получи 30 000 лева за цялостната си работа. Това сподели шефът на транспортният отдел на Община Кърджали Орхан Кадиров. Той посочи, че идейният проект ще мине през три нива на обсъждане: 1/през комисията по безопасност на движението, 2/през експертен съвет по устройство на територията и 3/ през Обществения съвет.

Когато бъде приет идейния проект, тогава ще се изготви работния. До три месеца работата по проектирането на Синята зона ще приключи, каза още Орхан Кадиров.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини