Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман кани на Фестивал на чушката

Кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман кани за втора поредна година местните жители и гости от областта,страната и чужбина на Фестивал на чушката.Той ще се проведе на 9 септември 2017 г. и ще отбележи годишнината от отварянето на стратегическия за общината ГКПП „Маказа-Нимфея“.Програмата ще започне в 10,00 ч. с волейболна среща между отборите на „Кирково 2015” и,,Арда” – Кърджали.От 10.30ч.ще свири Оркестъстър „ПИМ“.От12.00ч.ще се състои концерт на Ангелина Милева и танцова формация ,,Антик“.Следва Детско шоу с клоунът Роко Коко и помощничката му Веселка.Официалното откриване на фестивалът ще стане в 12,45 ч. от кмета на общината Шинаси Сюлейман.

От 13.00ч. е Кулинарното шоу с най-добрия и най - атрактивен готвач на община Кирково „Бриго”.Следва Забавно шоу с невероятния комедиен актьор –Краси Радков.От 14.00ч.Фолклорна танцова група от Газиемир – Турция ще изнесе концерт.Ще има голямо хоро водено от самодейни състави.Отново на сцената ще бъдат Ангелина Милева и „Антик“,танцовата група от Газиемир и „ПИМ“.От 18,30 ще пее Тони Стораро.От 19.45ч.за най-младите ще има Дискотека под звездите с Устата и шоу ANDROMEGA.Следва Празнична заря.

За първи път на територията на община Кирково ще се състои Карвинг или “изкуство за гравиране на плодове и зеленчуци” с най - известния у нас карвинг специалист Веселина Славчева.

На площада ще бъдат открити щандове на читалищата и на всички желаещи производители, с местни кулинарни произведения, с традиционни ястия, художествени предмети и сувенири изготвени от чушки и домашно приготвени продукти свързани с чушката.

Комисия ще дегустира и оцени победителите в конкурса „Най-вкусната домашна лютеница”, както и Вашите кулинарни творения.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини