Събор в Чубрика събра стотици родопчани и изселници

През уикенда в ардинското село Чубрика се проведе традиционният събор, който бе организиран от кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници. На празника се стекоха много жители от околните села, гостуваха и изселници от Турция, Западна Европа и Австралия.
Сред официалните гости бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям и секретарят на община Ардино инж. Кемал Алиев.

„Всяка година ние ще се съберем на този площад, за да покажем, че сме запазили традициите, бита и културата на нашите предци. Вие днес отното се връщате към корените си, спомняте си с обич за детството, младостта и годините прекарани тук, споделште радости и болки с познати и близки“, заяви селският управник Фердун Али. Той изрази сърдечните си благодарности към спонсорите на традиционния събор- бизнесмените Туран и Назми Джанбаз. 

С приветствено слово към присъстващите се обърна председателят на Организационния изселнически комитет Адем Гюнгьордю от Мелбърн, Австралия. „Родното място е много ценно”,  заяви емигрантът в Австралия.

За доброто настроение на присъстващите се погрижи група „Вектор‘ от Кърджали. Бурни аплодисменти обраха и 12-годишната солистка от Ябълковец Джансу Велиева и 13-годишният рап изпълнител Джанер Юсеин от кърджалийското село Кобиляне. Пред сградата на училището се изви кръшно хоро.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини