Чубрика кани на събор-мевлид в петък и събота

На 29 и 30 август (петък и събота) в ардинското село Чубрика ще се проведе събор-мевлид. Проявата се организира за четвърти път след демократичните промени у нас. Организатори са кметството, читалище „Св.Климент Охридски” и с финансовата помощ на местни изселници.

„Целта на този празник е да обновим родствените и комшийските връзки Събират се хора, с корени в селото, които живеят в страната и в чужбина, за да не се забравят едни други”, заяви кметът на селото Фердун Али.

В петък от 10.00 часа в местната джамия ще бъде отслужена молитва за здраве и берекет. Майстор-готвачът Сами ага от Гърбище ще приготви три казана пилаф, за да нагостят всички, уважили обичая. Това, което ще остане, ще се раздаде на хората за вкъщи.

В събота в рамките на събора ще се проведат турнири по футбол на малки врати, шахмат за аматьори, както и кулинарен конкурс. На призьорите ще бъдат раздадени парични награди. За първи път ще се организира и празнична томбола с много подаръци. Ще има богата музикална програма с оркестър на живо.

Текст за снимка: Миналата година в центъра на Чубрика се извиха кръшни хора

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини