Пенсионер спечели шахматния турнир в Чубрика

Пенсионерът Рамадан Бекир бе награден с парична награда от кмета на Чубрика Фердун Али

76-годишният пенсионер Рамадан Бекир (Баджо) от Малка Ябълка стана победител в шахматния турнир за аматьори на традиционния селищен празник в Чубрика. Състезанието се проведе със финансовата подкрепа на местния преподавател по история и география в СОУ „П.Р.Славейков” Месут Али. В надпреварата се включиха 8 майстори на черно-бялата дъска. Сред тях бе и 73- годишният имамин на кърджалийското село Кобиляне.

На второ място в състезанието се класира Мюмюн Ерхан от Млечино, а трети остана миналогодишният победител Джемал Кемал, също от Млечино.

Рамадан Бекир за пръв път печели шахматния турнир. Той е пенсионер.

„Играя древната игра повече от 60  години и много се радвам, че успях да спечеля турнира. Шахматното майсторство повиших  още по-време на военната си казарма в Самоков през1954 г. Винаги матирах капитана на поделението и бях награждаван с

5-дневна домашна отпуска”, сподели възрастният родопчанин. Любим шахматист му е бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров.

Класиралите са на първите три места бяха наградени с парични награди от кмета на Чубрика Фердун Али, осигурени от местни изселници.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини