Николай и Здравко от „Славейков“ станаха медалисти на международен турнир по шах

Изображение 1 от 2

    Златен и бронзов медал в категория „деца до 14 години“ заслужено спечелиха учениците от СУ „Славейков“ Николай Николов и Здравко Караджов. Момчетата се класираха на призовите места на състоялият се от 7 до 9 октомври международен шахматен турнир „Първи Мемориал Жеко Жеков“ в Минерални бани. Турнирът е първият от поредица турнири „ЛИГА НА ШАХМАТНИТЕ ЛЮБИТЕЛИ“ и се провежда под егидата на Българската федерация по шахмат. В него участваха 62-ма състезатели от цялата страна и Турция в различни възрастови групи.

    Николай и Здравко играят шах от 7-годишни. Участвали са в различни турнири и не за първи път се нареждат на призови места, разказва за тях учителят им Стефан Павлов, който сериозно се занимава с подготовката на момчетата. Самите те споделят, че предпочитат тази развиваща интелекта игра, пред това да гонят топката.

    Вчера Николай и Здравко, заедно с техният треньор и ръководител Стефан Павлов представиха наградите си пред директора на училище „П.Р.Славейков“ Милко Багдасаров, който ги прие с радост и гордост от успеха им.

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини