Лагерфелд превърна рокерската каска в моден аксесоар

Карл Лагерфелд е превърнал каската на рокерите в моден аксесоар за следващата зима, докато Кристиан Лакроа се е вдъхновил от облеклото през епохата на Тюдорите за своята колекция, съобщи Франс прес.

Лагерфелд се интересува по-скоро от уличното облекло. "Всички момичета карат мотоциклети или скутери, затова предвиждам да носят каски на главите", обясни дизайнерът.

Неговите каски обаче са обсипани със скъпоценни камъни или украсени с кожи.

Лагерфелд този път е обърнал специално внимание на раменете на дрехата.

"Именно те придават характерния силует на облеклото и гарантират свободното движение", смята той. "Това се отнася дори за драпираните рокли", поясни Лагерфелд.

Кристиан Лакроа привлече вниманието с прави поли с черна дантела, плисирани къси поли, къси вталени сака, палта с буфан ръкави.

Костюмите са в тъмни тонове с малко украса от дантела и бродерии. Някои от тях са с кожени яки.

Във време на икономическа криза семплото е за предпочитане, довери дизайнерът. Преобладаващият цвят е черният. "Изходих от елегантното облекло по времето на Тюдорите", поясни Лакроа.

Колекцията прет-а-порте за жени есен/зима 2009-2010 г. на Рикардо Тиши за "Живанши" пък е в черно, бяло и жълто. Както в някои други колекции, кожа има върху раменете и предната част на черните рокли.

Италианският дизайнер е използвал отделни парчета кожа за ръкавите на някои облекла.

Колекцията включва също сака, напомнящи куртки, и кепета, както и панаталони и рокли с украса от капси. Бяха показани и рокли в пастелни тонове с украса от дантела.

Естебан Кортасар за "Емануел Унгаро" представи къси драпирани рокли в цикламено, синьо, оранжево, черно.

Колекцията включва също сака от туид или кожа, къси поли, сини вълнени жилетки.

Габриел Грейс за "Соня Рикиел" пък е проектирала широки черни панталони от велур, панталони на райета, пуловери с украса от надписи, плетени рокли и черни шапки.
Източник: club.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини