Asus показва ноутбук без клавиатура на CeBIT

При него информацията се въвежда чрез втори чувствителен на докосване дисплей, който разширява значително гъвкавостта и сценариите за употреба на преносимите компютри.

По време на ИТ изложението в Хановер Asus демонстрира прототипен лаптоп с два дисплея, единият от които замества клавиатурата и служи за въвеждане на информация. Според компанията, това решение увеличава значително разнообразието при използването на ноутбука като позволява употребата на устройството както по "конвенционален" начин, така и като четец за електронни книги или като мултимедиен хъб.


Така например, единият дисплей може да се използва и като обикновена клавиатура, благодарение на софтуерно решение, което изобразява обичайните бутони. Ако обаче изключите тази функционалност, можете да обърнете лаптопа настрани и да си четете електронни издания, така както се чете книга, a страниците се обръщат само с едно докосване. Освен това двата дисплея могат да се ползват и като един по-голям, като превръщат лаптопа в един голям широкоформатен екран, информират още от Asus.
Трябва да се отбележи, разбира се, че става въпрос за прототип и че концепцията все още се разработва. Интересното в случая е, че това става със судействоето на потребители от цял свят посредством сайта WePC.com - всъщност от Asus твърдят, че всеки е добре дошъл с мнения и препоръки.
За нас остана да припомним, че всъщност идеята за лаптоп с два екрана, единият от които се ползва като "клавиатура", не е нова - за планове за разработка на подобно устройство миналата година съобщи и организацията OLPC (One Laptop Per Child), чиято основна цел е създаването на свръх евтини преносими машини за децата в развиващите се страни.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини