Пиратският Office ще показва реклами

Майкрософт планира да вгради система за реклама в следващата версия на своя офис пакет, като по този начин ще елиминира загубите от пиратство на нейни продукти.
Office 14 ще показва на потребителите рекламни послания. Това е антипиратска инициатива, е казал Стивън Илоп, ръководител на бизнес поделението на Майкрософт, на когото се позовава Business Insider.
Въвеждайки подобна система, софтуерната корпорация ще може да печели от нелегалните копия на офис пакета. Майкрософт се опитва да превърне пиратството в източник на приходи за цялото семейство продукти около Windows, е обяснил Стивън Илоп пред анализатори на конференцията Morgan Stanley Technology.
Все още няма яснота за различията във функционално отношение между рекламната версия на Office 14 и платената.
Office 14 се очаква на пазара не по-рано от 2010 година. През януари Майкрософт предостави на свои партньори за тестване алфа версия на офис пакета.
Софтуерната корпорация подготвя и уеб версии на Word, Excel, PowerPoint и OneNote, които ще излязат едновременно с Office 14.
Новият пакет ще наследи настоящата версия Office 2007 и ще включва около 13 приложения, според непотвърдена официално информация.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини