Microsoft най-после разреши деинсталация на Internet Explorer

В новата операционна система Windows 7 най-после ще се появи възможност за деинсталиране на Интернет браузъра Internet Explorer 8. Тази функция вече присъства в тестовата версия на системата с индекс 7048.

Трябва да отбележим обаче, че модификацията Windows 7 v7048 не е предназначена за широката публика, но може да се намери във файлообменните мрежи. За да се изключи браузърът трябва да се извика диалоговият прозорец Windows Features и да се махне отметката срещу Internet Explorer 8.
Потребителите, които вече са си инсталирали версията 7048 отбелязват, че процедурата по деактивация на IE изисква два рестарта, след което системата се преконфигурира с цел пренасочване на функциите на браузъра. След извършване на операцията се премахват препратките към Internet Explorer и изпълнимия файл iexplore.exe. Браузърът изчезва и от списъка с програми, които могат да се зададат по подразбиране.
Възможността за премахване на Internet Explorer 8 от Windows 7 за сега не се коментира от страна на Microsoft. Наблюдатели изказват предположения, че появата на съответната точка в Windows Features е отговор на корпорацията на претенциите на антимонополните органи на Европейския съюз. Напомняме, че компанията беше обвинена в ограничаване на избора на потребителите и препятстването на нормалната конкуренция с включването на Internet Explorer в състава на операционните системи Windows.
Източник: pcworld.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини