С около 50 куршума ликвидирали тримата на Лондон Бридж

Осем полицаи са изстреляли общо около 50 куршума по тримата нападатели в Лондон, които изглеждали като атентатори самоубийци, носещи жилетки с експлозиви.

Това съобщи вчера ръководителят на полицейското звено за борба с тероризма Марк Роули, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тримата нападатели врязаха микробус в тълпа пешеходци на Лондонския мост и нападнаха с ножове хора на оживения пазар Бъро.

Седем души загинаха и 48 бяха откарани в болница.

Полицаите са ранили неволно цивилен, но няма опасност за живота му, каза Роули, цитиран от Асошиейтед прес.

"Достигнахме значителен напредък в разследването, но ни предстои още много работа. Постигнахме съществен напредък и в установяването на самоличността на тримата нападатели", допълни Роули, който е и заместник-ръководител на Скотланд ярд.

Британската полиция съобщи, че вече знае самоличностите на тримата нападатели, но ще обяви имената им, когато стане оперативно възможно.

12 души бяха арестувани в Източен Лондон във връзка с нападението. Полицията каза, че единият от тях е освободен, без да му бъдат предявени обвинения, но четирима мъже и седем жени остават в ареста по силата на законите за борба с тероризма.

"Обществото може да види допълнителни полицаи - и въоръжени, и невъоръжени, в столицата, както може да се очаква в такива обстоятелства", каза Марк Роули, цитиран от Ройтерс.

"Ислямска държава" пое отговорност за атентата. "Група бойци на Ислямска държава извършиха нападението в Лондон в събота", гласи декларация, публикувана в медийния раздел на "Амак".

Терористичната групировка прикани последователите си да извършват нападения с камиони, ножове и огнестрелни оръжия против "кръстоносците". 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини