Езикова гимназия „Христо Ботев“ чества Деня на Ботев – 2 юни

От 09:00ч. в двора на Гимназията ще се състои тържествено поднасяне на венци и рецитал пред паметника на Христо Ботев. От 09:30 – 11:00 ще се състоят представителни изяви по проект „Твоят час“, които ще стартират с „Математически празник“ на клубовете в Актовата зала, а във фоайето гостите ще могат да се насладят на изложба на клубовете „Екология“ и „Занаятчийска работилница“ със сувенири и пана, изработени от учениците. Клубовете „Летописци“ и „Добродетели“ ще представят дейността си в кабинета по история.

Спортните прояви ще се състоят във физкултурния салон и на футболното игрище, където клубове „Баскетбол“, „Волейбол“ и „Карате“ ще демонстрират спортно майсторство.

От 12:30ч. – ДКТ „Д. Димов” ще се проведе концерт и театрален маратон, също като представителни занятия на клубове „Драматургия“, „Хороводец“, „ Речев етикет, поведенчески етикет и дрескод“. Двете еатралните студия на български език ще представят постановката „Буре барут“. Театралното студио на немски език представя пиесата „Бенджамин Бенц“. Театралното студио на френски език ще очарова публиката с постановката „Ало, ало“, а актьорите от Театралното студио на английски език ще представят пиесата „Съседи“. За всичко, случило се на патронния празник, членовете на клуб „Публична реч“ще излъчат радио предаване по Радио „Кърджали“.

Достоен завършек на тържествата, посветени на патронния празник на Езикова гимназия „Христо Ботев“, е тържеството за награждаване на 160 изявени ученици в хотел „Кърджали“, на което ще присъстват и техните родители.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини