Ученици от Езикова гимназия спасители в Дома за стари хора

На 12.05.2017г в Дома за стари хора се проведе областното състезание на ученическите екипи по Първа помощ(УЕПП) на възраст от 12 до 14 години.

В надпреварата взеха участие 8 отбора от четири общини на област Кърджали. Всеки отбор се състоеше от 4 основни участници. Отборът на ЕГ „Христо Ботев“ гр. Кърджали бе представен от Йоана Георгиева, Едже Фърънджъ, Йордан Запрянов и Станимира Илиева от 8. клас . Със сериозната задача да подготви състезателите ни, се зае Неда Калчева, ученичка от 11 клас в Гимназията и член на МАЕ – Кърджали .

По време на Областния преглед екипът по първа помощ показа завидни практически умения на участниците да се справят с кризисни ситуации и да помагат на пострадали в зависимост от спецификата и степента на нараняванията. Високо бе нивото на теоретичните знания на учениците по време на решаването на теста в екип.

Оценяваха се и качества като бързина, екипност, съобразителност, провериха се уменията на младежите да действат адекватно за облекчаване болката на пострадалите до пристигане на медицински екип.

На церемонията по награждаването на отбора на ЕГ „ Христо Ботев“ бе връчена грамота за отличното представяне. Изключително доволни от класирането си, учениците заявиха своето желание да продължат заниманията в тази област като доброволци към БМЧК в град Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини