Mлади специалисти от Eлектрониката в дейстивие

По  проект BG05M20P001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности ( Твоят час )“, финансиран от Оперативна програма „ Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове, в ПГЕЕ “Капитан Петко войвода“ са сформирани  групи по интереси по професионална  подготовка. Кръжоците “Електрониката и нейното приложение” и  “Млад конструктор“ с ръководители  инж. Росица Табакова и инж. Цветан Иванов, обхващат ученици от 9,10 и 11 клас.

В програмите на двете групи е включено практическо приложение на усвоените знания по професионална подготовка. С  огромно желание  учениците проектират и изработват различни електронни схеми и макети. Голям интерес предизвикаха изработването на  3 D коледна елха, светодиоден робот, цифров хронометътр, фотореле за включване на осветление и др.

На градския Коледен базар с благотворителна цел момчетата от двете групи представиха своята работа.Те участваха с направени от тях светещи  новогодишни  украси за елха и различни други електронни изделия.

 През месец февруари  учениците от крьжоците  взеха участие в ежегодното  състезание по приложна електроника „Мога и зная как”, организирано от Министерството на образованието и науката и търговска верига „Елимекс.  В него те премериха сили със свои връстници от страната и достойно представиха училището.

Работата в двете извънкласни форми по проекта допринася за  надграждане на  теоретичните и практически знания и компетентности на учениците и гарантира по- добра професионална реализация.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини