Навалица на младежката трудова борса, 11 фирми търсят хора

    11 фирми и над 100 младежи се включиха днес в провеждащата се в Дома на техниката в Хасково трудова борса. Пред входа още от сутринта се образува опашка от млади хора, търсещи работа, и те бяха пускани в залата на групи по 15-тина души.

    Регистрираните безработни младежи до 29 години в Бюрото по труда в Хасково са 331. Броят им бележи доста голям спад в сравнение с предишни години, откакто се провеждат подобни трудови борси. Преди няколко години броят на безработните младежи надхвърляше 1000, имали сме и по 1200, обясниха от Бюрото по труда. Според тях намалението се дължи преди всичко на това, че повечето млади хора се ориентират към големите градове – Пловдив и София, както и към Черноморието, още в началото на сезона, а немалка част заминават на работа в чужбина.

    Представителите на фирмите разговаряха насаме с кандидатите за работа, като им обясняваха конкретните изисквания за дадената длъжност. Обявените днес места бяха за различни позиции – счетоводство, сервитьори, шивачи, продавач-консултанти, застрахователи, офис сътрудници, екскурзоводи. Сред работодателите бе и представител на “Язаки”, откъдето обявявят доста свободни работни места.

    Според Лиляна Кирякова, началник на отдел “Посреднически услуги” към Бюрото по труда в Хасково тези борси, в които кандидатите и работодателите се срещат очи в очи, имат успех – фирмите намират служители за повече от 50 на сто от обявените свободни места.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      1221
      28 0
      12:30, 30 мар 2017
      Няма хора защото са заминали в по-големите градове или в по-добрите държави.
    • 2
      Ив
      Ивайло
      4 0
      13:28, 30 мар 2017
      Забравих че трябва да отида и небях в града сега какво следва като пропуснах
    • 3
      Ма
      МАНГО
      5 0
      11:40, 31 мар 2017
      Работа има - работещи няма. Както и няма адекватно заплащане. Няма да цитирам дадена фирма, която предлага 700лв. на инженер с над 10г. стаж. Чиста подигравка.
    Последни новини