Веселина Юрукова: Младите хора на Кърджали имат нужда от смислени развлечения извън училище

  Младите хора от Кърджали имат нужда от смислени развлечения извън училище. Все повече младежи тук се включват в проекти на неправителствени организации,предлагащи им участие в културни и спортни прояви. Най-много ги привлича изобразителното изкуство и картинга. Това сподели за Кърджали бг вести Веселина Юрукова,председател на първото младежко сдружение „Омега” в Кърджали. Тя подчерта,че в големите градове неправителствените организации пренасищат социалния живот на младите хора с прояви, докато в Кърджали все още има недостиг на извънкласни инициативи.

  През последните няколко години над 3000 млади кърджалийци са се включили в проекти на младежки НПО. Средно в проект се обхващат 300-400 участника. Някои се включват еднократно,но други са постоянни и стават доброволци,каза още Веселина Юрукова.

 Юрукова посочи,че в началото младите хора са подхождали към проектите предпазливо,с предубеждение. Сега сами предлагат дейностите,които да бъдат разписани. Сами дават идеите,а ние ги обличаме в административна форма, пояснява Веселина Юрукова.Тя каза,че младите от Кърджали предпочитат изнесени обучения в друг град с продължение от няколко дни.

Текст и снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини