Българка бита и изнасилена от румънци в Италия

21-годишна българска проститутка е била отвлечена от трима румънци пред хотел в италианския град Падуа, в който била отседнала. Това съобщи днес италианската информационна агенция АПКОМ, филиал на Асошиейтед прес. Българката била насила вкарана в колата на похитителите, които веднага потеглили в посока на град Фиоренцуола д*Арда в провинция Пиаченца.
По пътя младата жена е била заплашена с пистолет, бита и изнасилена от тримата румънци, които не познава. Престъпниците й отнели мобилния телефон и малкото спестявания, които имала в себе си. Тя успяла да се освободи и потърсила помощ.
Няколко часа по-късно бандата румънци е била открита от карабинерите. Тримата са осъждани и в момента на задържането са носили оръжие и боеприпаси, се посочва в информацията, която не съдържа данни за самоличността на похитителите и на жертвата.
Арестуването на 22-годишен румънец и трима негови сънародници, предполагаеми съучастници в изнасилването на 25-годишна италианка, предизвикаха в понеделник размирици в общината Гуидония край Рим и нападения срещу румънски и албански имигранти.
През октомври 2007 г. италианката Джована Реджани беше изнасилена и убита. Виновен за престъплението бе румънецът от ромски произход Ромулус Майлат, който беше осъден на 29 години затвор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини