Студентка по социология стана Винар на годината в Кърджали

    Студентката по социология в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” Антония Костова спечели наградата Винар на годината в Кърджали.Девойката се явява вече трети път в категорията „червени вина” и печели призови места безапелационно.Преди това го е правила майка й.Гроздето за семейния еликсир е от Първомайско, от където е родата на майката.Правенето на вино е родова традиция.

       За уменията си Антония получи като награда преходната статуетка и лозарска пръскачка от двамата зам.-кметове Мюмюн Али и Тунджай Шукрю.Тя положи клетвата на виното,която гласи:”За сведение на Данъчните власти произведеното да се счита за произведение на изкуството и да не се облага с данъци и акцизи”.

       Журито в Състав Анелия Иванова,Димитър Ганев и Тодор Нинов определи и подгласниците на Антония от 16 производителя.На второ място при червените вина е класиран Ганчо Сусурков,а трети виртуозът на акордеона Нешко Нешев.Друг известен кърджалиец-директорът на Дома на културата Васил Василев грабна приза за най-добро бяло вино.

        Наградите бяха обявени на общоградско тържество от тракийския бог Дионис и връчени от зам.-кметовете Мюмюн Али и Тунджай Шукрю.

    От името на кмета на общината инж.Хасан Азис Мюмюн Али поздрави присъстващите и пожела повече винари в града.Нека любовта не ви изостави,каза още зам.-кметът.

      За настроението на кърджалийци се погрижи оркестъра на Дома на културата.Общината бе осигурила червено и бяло вино.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини