„Пирин“ извоюва измъчена победа над „Арда“

Въпреки загубата на „Арда“ на играния снощи мач, кърджалийските волейболисти се оказаха „костелив орех“ за „Пирин“, Невен Нешев блести със 7 аса 

Мъжкият отбор на Пирин (Разлог) извоюва изключително трудна победа при гостуването си снощи в зала „Арпезос“ по време на мача от XII кръг на Суперлигата. Въпреки, че нашите момчета се раздадоха докрай, в края на срещата гостите успяха да се наложат с 3:2гейма (25:19, 24:26, 25:11, 21:25, 15:13) и измъкнаха две точки от негостоприемната зала "Арпезос". 


След като волейболистите от Разлог поведоха в резултата, домакините от Арда им се противопоставиха и стартираха с 4:1 във втората част и запазиха аванса си почти до края - 24:22. Играчите на Пирин обаче успяха да спасят двата геймбола, но при третия в полза на Арда не успяха и равенството стана факт след 26:24. 


В третата част отборът от Разлог успя да обърне резултата с 4:0 и постепенно да увеличи преднината си (10:4), до 25:11 и 2:1 гейма. 

Нашите волейболисти обаче не се предадоха и в четвъртата част успяха да се преборят за 25:21 и така всичко трябваше да се реши в тайбрек. 
Решителният гейм бе доста оспорван. Гостите от Разлог постигаха преднина, но домакините скоро ги догонваха. В тази динамична и трудна битка, в която и двата отбора мереха сили, Пирин намери начин да приключи всичко и да спечели с 3:2 след 15:13. 
Отборът на Пирин изигра силен мач от гледна точка на блокадата, като реализира 21 точки (срещу 5 за Арда). С 8 от тях се отличи Костадин Гаджанов, който направи общо 16 точки (2 аса, 86 % в нападение). 
Но капитанът на Арда Невен Нешев, бе топ реализатор, след като заби 24 точки, от които внушителните 7 аса (1 блокада, 40 % в нападение).  
След тази среща във временното класиране Пирин отива на трето място с актив от 9 победи и 25 точки, а Арда - 11-о място с 1 победа, 11 загуби и 4 точки. 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини