Виктория и Арда без загуба за момчета U13

Оборите на Виктория Волей (Пловдив) и Арда (Кърджали) продължават без загуба във финалната шестица на държавното първенство по волейбол за момчета до 13 години, която се провежда в зала "Олимпиада" в Пловдив.

След изиграване на сутрешните мачове от втория ден на надпреварата двата отбора са с три победи и актив от 6 точки, като са без нито един загубен гейм. Във финалната шестица се играе по системата всеки срещу всеки, като шампионът се излъчва на база на показаните резултати, като се сумират точките. За тази възраст за победа се дават 2 точки, за загуба 0. Но когато мачът е след тайбрек 2:1, тогава победителят взема 2 точки, а победения 1.

Така Виктория и Арда се очертаха като двата претендента за титлата на финалите при 13-годишните, като директен мач помежду им ще определи новия шампион. Припомняме, че волейболистите на Кърджали са миналогодишен шампион за тази възраст, като не показват отстъпление и ще защитават титлата. Виктория Волей пък има традиционно силна школа при подрастващите, като редовно се бори за медал. Двата тима спечелиха и своите предварителни групи, като не допуснаха поражение в груповата фаза.

За трето място и спечелване на бронзовите медали с най-голям шанс са съставите на Софийски университет (София) и Тетевен Волей (Тетевен).

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини