Хасан Азис в Евроком: Аз съм най-проверяваният кмет в България и в Европа

Кметът на Кърджали е най-проверяваният кмет за последните 6 години, като на администрацията са извършени над 300 проверки. Това заяви този следобед инж. Хасан Азис в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“. „Политическата обстановка винаги влияе на местните общности. Нормално е да има проверки на местно ниво, но те да не прекрачват определена граница. Аз съм най-проверяваният кмет в България и Европа“, каза инж. Хасан Азис в студиото.

Припомняме, че наскоро той получи наградата „Кмет на 2016 година“ в категория „Кмет на гражданите“.

„В нашата страна има много награди, които поставят кметовете в различни групи. Една от важните награди е за съхраняването на патриотичния дух. Тя беше присъдена на общината за националния празник 3 март. Получихме и награда за справяне с тежката зимна обстановка през 2015 година“, заяви още Хасан Азис.

Според инж. Хасан Азис в Кърджали има добра координация между местната и регионалната власт.

„С всички различни погледи и решения по различни въпроси ние се координираме добре. Трябва да има добра координация в интерес на местната общност. Ние получихме 60% одобрение от жителите на Кърджали на последните местни избори. Това е един от най-високите проценти, спечелили местни избори и у нас, затова залагме на толерантността и добруването между различните по етнос и религия хора. С оглед на последните събития в регионален и световен план, сигурността е едно от най-важните неща. Има единство сред жителите на област Кърджали. Ние отдавна се обявихме като „Столица на толерантността“, категоричен е Хасан Азис.

По думите му Кърджали е на една много добра позиция в страната откъм реализирани проекти сред общините.

„За миналия планов период сме на трето място по реализирани проекти. Ние сме сред първите 5 по изпълнение на проекти по административен капацитет. Всичко това работи за награждане на админситрацията. Радваме се на най-големия зелен парк в центъра на града. Имаме и една от най-добрите и модерни пречиствателни станции“, допълни още кметът на Кърджали Хасан Азис.

http://eurocom.bg

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини