Мирослав Белев печели състезания по канадска борба,прославя Джебел

    В последните дни на изтичащата 2016 г. на среща при кмета на община Джебел Бахри Юмер, нашият съгражданин Мирослав Събинов Белев жител на село Припек получи почетен знак за особени заслуги за развитието на спорта в общината и парична награда.
    Мирослав Събинов Белев е жител с.Припек .
    Основно и средно образование завършва родното си село. 
    Един ден решава да посети съюза на слепите в Кърджали и да разбере дали има програми за подпомагане на слепите, като отглеждане на пчели или нещо подобно. Там обаче се среща и запознава с Емилия Стоянова – спортистка – многократен шампион по канадска борба , която му подхвърлила идеята да се включи в състезание по канадска борба. Без предварителни тренировки Белев се явява на Републиканското,което се провежда в Благоевград от 25 – 27 март 2016 година.
    Резултатът : 2 медала за хора със зрителни увреждания- златен медал за лява и златен медал дясна ръка.
    Включва се на Европейското в Румъния, Букурещ от 20– 27 май и печели 2 бронзови медала - за лява и дясна ръка. 
    Според г-н Белев загубата или неуспеха го стимулират да направиш още повече за да победи в следващи състезания. Целта му е през 2017 г. да се включи в състезанията по канадска борба на световното.
    На срещата с кмета на община Джебел той благодари за моралната и финансова подкрепа от ръководството на общината и каза , че посвещава наградите си на община Джебел.
    Бахри Юмер от своя страна му благодари , че е прославил името на общината ни и му пожела бъдещи успехи.

    Хайрие Мехмед

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини