Мюневер от Ардино сред най-силните по канадска борба в България

Абитуриентката Мюневер Ханджи от СУ „Васил Левски“ – град Ардино спечели златен и сребърен медал на 26-тото Държавното първенство по канадска борба за юноши, младежи и хора с увреждания. Надпреварата се проведе през уикенда в Белоградчик, област Видин. Мюневер е състезател на юношеския отбор на Спортно-туристическия клуб „Родопи“ – Кърджали с личен треньор Емилия Стоянова. Нашето момиче от Ардино се класира на първо място в категория до 60 кг. с лява ръка и на второ място с дясна.

„Щастлива съм, че постигнах такъв резултат при такава силна конкуренция. Като малко момиче тръгнах по пътя на спорта като тренирах карате и фитнес. Искам да благодаря на личния си треньор Емилия Стоянова, която ме забеляза и откри“, заяви Мюневер Ханджи. Тя отбеляза, че това постижение й дава стимул да завърши успешно средното си образование, както и да продължава да се занимава активно със спорт.

През месец май Мюневер ще вземе участие в Европейското първенство по канадска борба за юноши, младежи и хора с увреждания, ако клубътима финансиране.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини