Коледно парти по проект „Твоят час” в Бял извор

Изображение 1 от 3

    Коледно парти организираха учениците от СУ „Христо Смирненски“ от ардинското село Бял извор. Възпитаниците на школото представиха пред своите съученици, учители, родители и гости песни, танци и родопски хора. Проведе се и томбола с награди, състезания с балони, кулинарна изложба, изложба на сурвачки и саморъчно изработени коледни картички. Специален гост на тържеството бе кметът на Бял извор Зехни Емин.

    За перфектната организация се бяха погрижили ръководителите и учениците от клубовете „Сръчни ръчички”,  „Английски език” и „Етнография” с ръководители Савка Николова, Айше Хаджисаид  и Невена Семерджиева.

    Инициативате е в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката (МОН) „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час) – фаза І“. Проектът е финансиран по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове. 

    В приветственото си слово директорът на  СУ „Христо Смирненски“ Еркан Хаджимустафа наблегна на ролята на проекта за повишаване на потенциала на учениците и на възможностите им чрез надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

    „От огромния интерес и желание, които показаха учениците, е видно, че проектът „Твоят час” допринася училището да стане по-привлекателно място за учениците, с което да се намали преждевременното им напускане на образователната система. Чрез подобни прояви те изграждат по-голяма увереност в собствените си сили, което от своя страна ще насърчи бъдещата им социална, професионална и личностна реализация”, заяви Еркан Хаджимустафа.

    Гюнер ШЮКРИ

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини