Регионалната библиотека в Кърджали определи своя читател на годината

Изображение 1 от 2

    На 21 декември 2016 г. Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров" излъчи своя победител „Читател на годината 2016".  С 249 заети книги „Читател на годината” за 2016  е Димитър Савов. Той е носител на отличието за втора поредна година.

    Целта на кампанията „Читател на годината" е да увеличи дела на четящите хора и да насърчи интереса към четенето и ученето през целия живот като предпоставка за социална реализация и висок жизнен стандарт.

    На 15 януари 2016г .  Регионална библиотека връчи наградата "Читател на годината 2016" на Детски отдел. Носител на приза тази година, с най-голям брой прочетени книги, е Мария Бумбарова – 76 заети книги. Нейни подгласнички са Мелтем Ахмед - 49 и Анна Пенчева - 43, класирани съответно на второ и трето място.

    Регионална библиотека  за втора поредна година участва в инициативата „Читател на годината“, а тази година  за първи път награждава децата, които са чели най-много книги.  По този начин се стремим да популяризираме четенето и да привлечем децата да се върнат в библиотеката, за да четат книжки. Само така можем да дадем своя принос за повишаване на грамотността сред подрастващите. Наскоро излязоха резултатите от проучване на PISA за функционалната неграмотност на децата, а тук е мястото на библиотеката да помага да се решава този проблем.

    Класираните на първо място получиха грамота, книга и едногодишен безплатен абонамент.

    Галя Настева

    Източник: kardjali.bgvesti.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини