Жители от района на Бял извор блокираха пътя Кърджали-Смолян, искат си демонтирания банкомат/снимки/

    Над 250 души протестираха днес на пътя Кърджали-Смолян при разклона за село Бял извор, за това,че е демонтиран банкомат на банка ДСК. Недоволните жители на селото и съседите им от близки селища блокираха за 15 минути пътят до идването на полицията, която те призоваха за опазването на обществения ред. Това съобщи за Кърджали бг вести организаторът на протеста Исмет Осман.

    Исмет Осман изрази разочарованието на протестиращите, че нито един представител на Община Ардино и банка ДСК не се е отзовал на поканата им за дискусия за нуждата от банкомат. В Бял извор и околните села има клиенти на банката с по две карти,дебитни и кредитни.Плащат такса за ползването им. Има възрастни хора и инвалиди,които не могат да пътуват до Ардино,за да ползват банкови услуги, подчерта Исмет Осман.

    Дистанцията между хората от Бял извор,заедно с тукашните села и управляващите общината се увеличава.Дори кметът на село Бял извор не дойде да чуе исканията ни.Готови сме в петък да подновим протестните действия, каза още Исмет Осман

    Бял извор е бивш център на селищна система и по официални данни към 15 юни 2022 година в кметството живеят 1 626 души, но банкоматът бил ползван и от жители на големите села в района – Падина, Жълтуша, Главник, Седларци, Еньовче,пише в Групата на Кърджали и областта Еркан Хаджимустафа.

    ДСК закри клона си в селото, а сградата бе продадена. Това наложило и демонтирането на устройството, което е единствено за селото и региона,пояснава Хаджимустафа..

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини