Ловец отстреля 100-килограмова дива свиня и лисица край Бял извор

25-годишният инж. Себахтин Чауш от Мадан, който гостува на Ловна рибарската дружина „Свети Илия” от ардинското село Бял извор отстреля 100-килограмова мъжка дива свиня в местността „Каратепе” в землището на Зака.

В неделния ден ловците от бялизворската дружина след извършения инструктаж и разпределение от ръководителя на ловния излет Евгени Карамитев тръгват да заемат постовете си. Гостът от Мадан заема пусия и след около един час има слуката да отстреля един хищник – лисица. Гонката продължава и след още два часа чакане на същото място Себахтин успява да отстреля и глигана.

„Баща ми Тунджай Чауш е дългогодишен член на Ловната дружина в Бял извор. Често им гостувам. Очарован съм от дисциплината и организацията в групата. Районът е прекрасен и се полагат изключително много грижи за увеличаването на популацията на дивеча”, заяви Сабахтин Чауш. Той е завършил Лесотехническия университет в София.

Ръководителят на ловния излет Евгени Карамитев сподели, че това е първата слука за тазгодишния сезон. Той благодари на участниците в лова за дисциплината, уважението между ловците и търпението им до постигане на целта на ловния излет.

 Гюнер ШЮКРИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини