Средно училище „Отец Паисий“ празнува

Училище на 103 години. Училище, в което хиляди личности са оставили своята следа, хиляди събития и една неизмерима сила, която винаги ги е тласкала напред! Една сила, наречена ДУХОВНОСТ!

Днес училище „Отец Паисий“ събра в себе си много творческо дръзновение, ентусиазъм, сърцатост, всеотдайност и най-вече любов към науката и знанието.

Гости на тържеството бяха: Областния управител на град Кърджали – г-н Илия Илиев, г-н Лазар Попов – Председател на Училищно настоятелство „Отец Паисий“ и г-жа Милена Димитрова - Експерт "Връзки с обществеността".

Провелото се състезание „З Н А М“ бе кулминацията на Паисиевите дни. Качествено, силно, оригинално, запомнящо се, въздействащо. Три бяха отборите, които по регламент се състезаваха в областите –Български език и литература, Английски език, Математика, Дигитални компетентности, Биология и Химия, История и География. Въпросите бяха подготвени от преподавателите по съответните катедри. Всеки отбор разполагаше с общо време 90 минути. Задачите бяха еднакви за всички, а времето за решаване на казусите бе отчитано електронно на мултимедия и публиката наблюдаваше в реално време кой екип се справя най-добре. Отборите трябваше да покажат не само знания, но и артистичност при „Липсинга“, също част от състезанието. Всички участници се справиха блестящо, но първото място бе спечелено от отбора с капитан Любослав Карев (12б) и неговите съотборници Кирил Добрев (10б), Момчил Траянов (9б), Дияна Бояджиева ( 8б) и Станислав Карев ( 7г). Всички се забавляваха много, а публиката аплодираше неуморно.

Такъв беше и  тържественият концерт, превърнал се в празник на любовта към класическата музика, на който малки и големи ученици с радост и гордост показваха какво са научили през тази година, както в учебните часове, така и в извънкласните форми. 

Училището е светло, мило и красиво кътче от душата на всеки човек. Кътче откъдето всеки от нас тръгва подир мечтите си. И  ако традицията е белег на националната ни идентичност, то училище „Отец Паисий“ винаги е било и ще бъде един от най- светлите символи в живота на хиляди кърджалийци.

Честит празник, любимо училище!

От СУ"Отец Паисий"

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини