Изпращат абитуриентите на „Отец Паисий”като холивудски звезди-по червен килим

 Като холивудски звезди ще бъдат изпратени абитуриентите на СУ”Отец  Паисий”. За тях специално ще бъде застлан червен килим. Това съобщи за Кърджали бг вести директорът на училището Златко Атанасов.

Тази година паисиевци изпращат 80 зрелостници. Това ще стане на специално тържество на 12 май от 15,00 часа. Те ще имат последен и тържествен час на класния ръководител. Ще положат цветя пред паметника на Отец Паисий. От 16,00 часа е предвидена празнична програма: посрещане на школското знаме и предаването му на нови знаменосци, последен звънец, слово на директора и класните ръководители, музикални изпълнения.

  Абитуриентите ще отправят послание с тениски, заснето от дрон. То ще бъде разпространено в социалните мрежи. В небето ще полетят и 80 балона.

 Балът на зрелостниците ще бъде на 24 май в комплекс „Арепозос”. Те ще дефилират по червен килим пред паметника на Апостола в центъра на града.

  Дванадесетокласниците тази година ще получат по две дипломи: едната за средно образование, а другата за квалификация и компютърни умения по договор с Технически университет-София. Само СУ”Отец Паисий” връчва диплом за квалификация от ВУЗ,подчерта Златко Атанасов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини