Приключва ремонтът в СУ „Отец Паисий”, на 10 декември обновеното училище отваря врати за своите ученици

Продължават огледите на екипа на кметът на Кърджали инж. Хасан Азис по училищата, които се обновяват със средства по ОП „Региони в растеж” в размер на близо 14 милиона лева. Днес градоначалникът и неговите заместници инж. Катя Митовска и Веселина Тихомирова бяха в СУ „Отец Паисий”, където проведоха разговори с директора на училището Златко Атанасов и строителите.
След тях стана ясно: На 10 декември учениците от СУ „Отец Паисий” в Кърджали ще се приберат в родното школо, след като близо 60 дни от началото на тази учебна година, бяха разпределени по други учебни заведения, заради големия ремонт за близо 2 милиона лева. Това обявиха кметът инж. Хасан Азис и директорът на училището Златко Атанасов.
„Към настоящия момент 90 процента от СМР в училището са приключили, всички класни стаи са във вид, че да могат да приемат още утре децата. Но с директора и със строителя сме на мнението, че можем да си позволим до края на седмицата да приключат още асфалтирането във двора на училището, да завършат работите по физкултурния салон и още 3 класни стаи. Затова за нас най-добрият вариант е в понеделник, 10 декември, децата на СУ „Отец Паисий” от всички училища да се приберат в родното школо”, каза кметът.
По думите му в училището е приключила и 72-часовата проба на отоплението, училището е затоплено, а децата, които в момента учат в сградата на Бизнес инкубатора, ще останат там до последващо решение на Общинския съвет.
Пред ръководството на учебното заведение все още остават неясни въпроси, свързани с неговата ограда, отделяща училището от натоварената с интензивно движение улица „Сан Стефано”, завесите в класните стаи и техните врати. Както и въпроса за сградата на бизнес инкубатора, като потенциал за ползване от учениците заради директивата на МОН всички учебни заведения да преминат на едносменен режим на работа. Все въпроси, които не са ангажимент на строителя по договор.
„Това не са проблеми ,които касаят само СУ „Отец Паисий”, а и останалите големи училища в Кърджали, които се обновяват по оперативната програма. Към момента ние имаме една цел, а тя е да се създадат условия за нормален учебен процес. И тази цел е постигната”, коментира инж. Хасан Азис.
По думите му решаването на въпроса със завесите и оградата на училището ще получи подкрепа от общината, стига самото училище да е в невъзможност да се справи със собствени средства.
През миналата седмица кметът инж. Хасан Азис и екипът му направиха оглед в ОУ „П.К. Яворов”, а днес освен в СУ „Отец Паисий”, посетиха и СУ „П.Р. Славейков”.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини